Κόλπα για την παραλία. Τι κάνουμε όταν κοπούν οι σαγιονάρες, πώς προστατεύουμε το κινητό και τα προσωπικά αντικείμενα (βίντεο)

3749
Υπάρχουν μικρά και έξυπνα κόλπα που διευκολύνουν τη ζωή μας στην παραλία αν τύχει κάτι απρόοπτο, όπως να χαλάσουν οι σαγιονάρες. 

#1 Δεν χρειάζεται πανικός, ούτε να συνεχίσουμε να περπατάμε ξυπόλυτοι. Παίρνουμε το δαχτυλίδι από ένα κουτάκι με αναψυκτικό. Περνάμε μέσα στην τρυπούλα του δαχτυλιδιού το πλαστικό της σαγιονάρας που κόπηκε. Λειτουργεί προσωρινά ως «παξιμάδι» ή καστάνια.

#2 Ένας έξυπνος τρόπος για να είμαστε ξέγνοιαστοι, όση ώρα κολυμπάμε, μπορούμε να κρύψουμε χρήματα και άλλα σημαντικά μας αντικείμενα μέσα σε μια παλιά συσκευασία από αντηλιακό. Κανένας δεν θα σκεφτεί ότι είναι κρυμμένα εκεί μέσα. 

#3 Δεν χρειάζεται ψάθα ή να λερώσουμε την πετσέτα στην άμμο. Μπορούμε να παίρνουμε μαζί ένα διπλό σεντόνι με λάστιχο. Στις τέσσερις άκρες μπορούμε να βάλουμε τα πράγματά μας για να μην το πάρει ο αέρας. Θα έχουμε όσο χώρο θέλουμε για να ξαπλώσουμε, ενώ το τεντωμένο λάστιχο θα δημιουργήσει ένα τείχος που θα εμποδίζει την άμμο να «εισβάλλει».

#4 Σε περίπτωση που δεν θέλουμε να φορέσουμε τις σαγιονάρες, αλλά συγχρόνως δεν θέλουμε να γεμίσουμε την τσάντα με άμμο και χώματα, μπορούμε να τις κρεμάσουμε έξω από την τσάντα με ένα μεταλλικό πιαστράκι ή έστω ένα σκοινί.

#5 Το μυστικό για να φύγει γρήγορα το κάψιμο είναι η αλόη. Ανακουφίζει, δροσίζει και βοηθάει να φύγει γρήγορα η κοκκινίλα. Εκτός από τα σπρέι που κυκλοφορούν στο εμπόριο, υπάρχει και σε μορφή τζελ. Βάλτε τζελ σε μια παγοθήκη και βάλτε τη στην κατάψυξη. Κάθε φορά που καίγεστε, εφαρμόστε το παγάκι αλόης στο σημείο που έχει πρόβλημα για μια μέρα. Την επόμενη η κοκκινίλα θα έχει εξαφανιστεί.

#6 Για να προστατευτεί το κινητό από την άμμο και τα νερά, μπορούμε να το βάλουμε σε ένα σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς. Έτσι, θα μπορούμε να το πιάσουμε σε βρεγμένα χέρια και δεν θα ανησυχούμε αν πέσει μέσα στην άμμο.

Δείτε το βίντεο με την εφαρμογή των κόλπων:

Διαβάστε επίσης: Πώς να προστατέψετε το κινητό σας στην παραλία, καθώς δεν κινδυνεύει να χαλάσει μόνο από το νερό

 

Διαβάστε επίσης: Το απίστευτο κόλπο που βρήκε ένας «επαγγελματίας» ναυαγός για να ανάψει φωτιά με μία πλαστική σακούλα και νερό (βίντεο)