Η Ελλάδα έχει την 5η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο. Σε ποια χώρα κοστίζει μόνο 0,01

15037

Ότι έχουμε ακριβή βενζίνη, είναι γνωστό και το καταλαβαίνουμε καθημερινά στην τσέπη μας. Ότι έχουμε όμως την 5η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο δεν το περιμέναμε. Αυτό δείχνουν τουλάχιστον τα στοιχεία του Global Petrol Prices, που μετρά εβδομαδιαία τις τιμές της βενζίνης.

Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2018, η πιο ακριβή χώρα είναι η Ισλανδία, με μέση τιμή βενζίνης τα 1,68 ευρώ. Ακολουθεί η Νορβηγία με 1,66 ευρώ, την τρίτη θέση μοιράζονται το Μονακό και το Χονγκ Κονγκ με 1,65 ευρώ, ακολουθεί στην τέταρτη θέση η Ολλανδία με 1,59 ευρώ, και στην 5η θέση συναντάμε την Ελλάδα μαζί με την Ιταλία, με μέση τιμή 1,57 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η μέση τιμή της βενζίνης παγκοσμίως είναι 0,93 ευρώ. 

Να σημειωθεί ότι το εβδομαδιαίο δελτίο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίνει ελαφρώς διαφορετικές τιμές και κατατάσσει την Ελλάδα στην τρίτη ακριβότερη θέση με 1,55 ευρώ, πίσω από την Ιταλία με 1,57 ευρώ, και την Ολλανδία με 1,60 ευρώ.

Σύμφωνα με το Global Petrol Prices, την φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο θα την βρούμε στη Βενεζουέλα, με μόλις… 0,01 ευρώ, ενώ στην Ευρώπη, τη χαμηλότερη τιμή έχει η Λευκορωσία, με 0,51 ευρώ.

Ακολουθεί διάγραμμα για το πως διαμορφώθηκαν οι τιμές το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε επίσης: Ποιες συσκευές καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα. Κακές συνήθειες που φουσκώνουν το λογαριασμό της ΔΕΗ