Αστροναύτης φωτογράφισε από το διάστημα τον τυφώνα που απειλεί την Αμερική. Γιατί θεωρείται από τους πιο επικίνδυνους
Εντυπωσιακές, αλλά και τρομακτικές εικόνες έβγαλε ο Γερμανός αστροναύτης, Alexander Gerst, που απαθανάτισε τον τυφώνα «Φλόριντα». Ο αστροναύτης δημοσιεύει φωτογραφίες από το διάστημα, στον προσωπικό του λογαριασμό στοTwitter, όπου ανέβασε και τις φωτογραφίες του τυφώνα, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες για το μέγεθός του.
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι κατάφερε να τραβήξει τις φωτογραφίες 400 χιλιόμετρα μακριά από το «μάτι» του τυφώνα.
«Προετοιμαστείτε στην Ανατολική Ακτή, έρχεται ένας πολύ σοβαρός εφιάλτης», συμπληρώνει στη δημοσίευση.
Ο τυφώνας «Φλόριντα» πλησιάζει όλο και περισσότερο τις ακτές των ΗΠΑ. Παρά το γεγονός ότι υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 2 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων προειδοποίησε ότι οι άνεμοι είναι ακόμη επικίνδυνοι.
Οι πολιτείες της Τζόρτζια, της Ουάσινγκτον, της Βιρτζίνια και της Βόρειας Καρολίνα, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο τυφώνας βρίσκεται περίπου 700 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της ακτής Μιρτλ στη Νότια Καρολίνα. Οι άνεμοι άρχισαν να εξασθενούν από το βράδυ της Τετάρτης, φτάνοντας τα 205 χιλιόμετρα την ώρα.
Μέχρι στιγμής, 1,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν εκκενώσει τις περιοχές κοντά στις ακτές, καθώς η πορεία του τυφώνα δείχνει ότι θα πλήξει τα νότια παράλια.
«Με δεδομένες τις προβλέψεις για την πορεία προς τον νότο του τυφώνα αφού θα έχει φθάσει στις παράκτιες περιοχές, καλώ του πολίτες της Τζόρτζια να προετοιμαστούν για τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει ο τυφώνας στα εδάφη και για την άνοδο της στάθμης των υδάτων στις παράκτιες περιοχές», δήλωσε ο κυβερνήτης της Τζόρτζια, Νέιθαν Ντιλ.
Με βάση τις αναθεωρημένες προβλέψεις του NHC, οι σφοδρές βροχοπτώσεις μπορεί να συνεχιστούν για αρκετές ημέρες ακόμη. Συγκεκριμένα, σε ορισμένες περιοχές θα πέσει μέχρι και 1 μέτρο βροχή.
Διαβάστε επίσης: «Χάνουμε τη γη». Το δραματικό μαύρο εξώφυλλο του New York Times για την κλιματική αλλαγή
Διαβάστε επίσης: H κλιματική αλλαγή στον Αρκτικό Ωκεανό τα τελευταία 100 χρόνια. Δείτε πως είναι σήμερα οι παγετώνες του 1900