Απίστευτο. Καθηγητές σχολείου στη Τζόρτζια επαναφέρουν τη «βέργα» για να τιμωρούν τους μαθητές

599
Σε 19 πολιτείες στις ΗΠΑ επιτρέπεται ακόμη η επιβολή σωματικής τιμωρίας στα σχολεία. Την ίδια μέθοδο θα εφαρμόσουν και οι καθηγητές σε σχολείο στη Τζόρτζια, όπου θα επαναφέρουν τη μέθοδο της «βέργας» για την τιμωρία και τη σύνεση των μαθητών.

Το GSIC είναι ημι-ιδιωτικό σχολείο στη Τζόρτζια. Μετά από συνέλευση, οι καθηγητές αποφάσισαν να πάνε πολλά χρόνια πίσω και να εφαρμόσουν τη μέθοδο της βέργας στους μαθητές.
Ζήτησαν και την έγκριση των γονέων, όπου τους έστειλαν ένα έγγραφο για να δώσουν τη συναίνεσή τους. Στο έγγραφο αναφέρουν ότι θα προχωρήσουν σε αυτή την τακτική σωματικής τιμωρίας, όταν τα παιδιά τους δεν είναι φρόνιμα και έχουν κακή συμπεριφορά μέσα στην τάξη.

Μέσα στο έγγραφο αναφέρουν με λεπτομέρειες τον τρόπο με τον οποίο θα επιβάλλουν την τιμωρία στους μαθητές. Τα παιδιά θα γλιτώνουν από τη βέργα, όταν κάνουν μέχρι δύο παραπτώματα. Στο τρίτο παράπτωμα θα εφαρμόζουν την τακτική.

«Υπήρχε μια εποχή που η σωματική τιμωρία ήταν κάτι φυσιολογικό στο σχολείο και δεν υπήρχαν τα προβλήματα που έχουμε τώρα», εξήγησε η επιστάτρια του σχολείου, Τζόντι Μπουλινό.

Η ίδια ανέφερε ότι υπήρχαν πολλοί γονείς που ενθουσιάστηκαν με την ιδέα και άλλοι που ήταν τελείως αντίθετοι. Αυτοί που ενθουσιάστηκαν είπαν ότι έπρεπε να επανέλθει από καιρό η βέργα στα σχολεία.

Η τιμωρία θα γίνεται με τον εξής τρόπο.
Οι καθηγητές θα μεταφέρουν το μαθητή σε ένα γραφείο, αφού θα έχουν ήδη ειδοποιήσει τους γονείς του παιδιού. Αυτός θα βάζει τα χέρια στα γόνατα ή πάνω σε ένα έπιπλο και τότε θα τον χτυπούν στα οπίσθια με ένα ραβδί, μέχρι τρεις φορές.
Κατά τη διάρκεια της τιμωρίας θα είναι παρόν και ένας ενήλικας που θα έχει το ρόλο του μάρτυρα. Το ραβδί θα είναι φτιαγμένο από ξύλο, με πλάτος 15 εκατοστά και μήκος 61 εκατοστά.

Αν κάποιος γονιός δεν συναινέσει για να τιμωρηθεί το παιδί του με αυτό τον τρόπο, έχουν και την εναλλακτική λύση της πενθήμερης αποβολής του μαθητή από το σχολείο.
Η επιστάτρια του σχολείου στη Τζόρτζια ανέφερε ότι το 1/3 των γονέων συμφώνησε με τους καθηγητές να εφαρμόσουν την τακτική.

Διαβάστε επίσης: Απλοί τρόποι για να βοηθήσετε το παιδί σας με το άγχος και τους φόβους για τις πρώτες μέρες στο σχολείο

 

Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη στον παιδοψυχίατρο. Ταμπού ή αναγκαιότητα. Τι πρέπει να ξέρει το παιδί και το σχολείο