Η παχουλή δασκάλα γιόγκα που έγινε viral. Εμπνέει γυναίκες σε όλο τον κόσμο να αγαπήσουν το σώμα τους

2506

Η 28χρονη Jessamyn Stanley, παρά τα παραπανίσια κιλά της, είναι δασκάλα γιόγκα στην Νότια Καρολίνα.
Κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να γίνει viral στα social media, εξαιτίας των φωτογραφιών που ανέβαζε στο instagram.
Οι ακόλουθοι της πλέον φτάνουν τα 23 εκατομμύρια.
Η Stanley ανεβάζει φωτογραφίες της με ασκήσεις γιόγκα, που ενθαρρύνουν καθημερινά γυναίκες με παραπάνω κιλά, να μην ντρέπονται για το σώμα τους και να κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν.

H Stanley έγινε σύμβολο του «body positivity», δηλαδή της προτροπής του κόσμου, να αποδεχτούν τον εαυτό τους όπως είναι. Να νιώσουν ότι είναι ικανοί να επιτύχουν τους στόχους τους, χωρίς να αλλάξουν τον εαυτό τους.

Προσπαθεί να κάνει τις μαθήτριές της να μην σκέφτονται το «Πώς φαίνονται;» αλλά το «Πώς νιώθουν», όπως αναφέρει η ίδια στο blog της, με συμβουλές και ασκήσεις γιόγκα.

Η Stanley στην αρχή έκρινε τον εαυτό της αρνητικά.
Σκεφτόταν ότι το χρώμα της επιδερμίδας της, αλλά και η διάπλαση του σώματός της, την περιόριζαν.
Όταν ξεκίνησε να κάνει γιόγκα όμως, κατάλαβε ότι το σώμα της δεν ήταν εμπόδιο, για να κάνει πράγματα.
«Στις πρώτες φωτογραφίες, κοιτούσα τον εαυτό μου και σκεφτόμουν ότι φαίνεται πολύ η μεγάλη κοιλιά μου. Με την πάροδο του χρόνου όμως, συνειδητοποίησα ότι το σώμα μου ήταν πολύ δυνατό για να μπορεί να κάνει τις ασκήσεις της γιόγκα. Ένιωσα δυνατή», ανέφερε η γυμνάστρια στην εφημερίδα The Guardian.

Συνηθίζει να κάνει γιόγκα με ελάχιστα ρούχα ή και εντελώς γυμνή.
Θεωρεί πως έτσι έρχεται πιο κοντά σε αυτό που είναι και δεν κρύβεται πίσω από φαρδιά ρούχα, για να μην την κρίνουν οι άλλοι.

Η διάσημη δασκάλα υποστηρίζει ότι, η γιόγκα μπορεί να ανεβάσει την αυτοεκτίμηση κάποιου, αλλά δεν κάνει θαύματα.
«Πρέπει να τα βρει με τον εαυτό του και αλλάξει πράγματα βαθιά μέσα του», δήλωσε.

Η γυμνάστρια και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα Dianne Neumark-Sztainer, συμφωνεί ότι η γιόγκα είναι ιδανικός τρόπος, για να βελτιώσει κάποιος την εικόνα που έχει για τον εαυτό του.
Η Stanley έχει γράψει το βιβλίο «Every body Yoga», στο οποίο δίνει κίνητρο στους αναγνώστες να αγαπήσουν αυτό που είναι. Επίσης, έχει ασκήσεις γιόγκα για το σπίτι.

 

Διαβάστε επίσης: Το αθλητικό χιτζάμπ για τις μουσουλμάνες αθλήτριες, που σχεδίασε η Nike και θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2018