Έτσι έγιναν τα χέρια χρυσού Ολυμπιονίκη μετά από 965 χλμ κωπηλασίας στον Αρκτικό Ωκεανό

5940
O Βρετανός Ολυμπιονίκης Άλεξ Γκρέγκορι, δημοσίευσε στα social media τα ταλαιπωρημένα από το κρύο και την υγρασία χέρια του, σοκάροντας το κοινό. 

O δυο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης αποφάσισε να διανύσει την απόσταση μεταξύ Νορβηγίας και Ισλανδίας καπηλατώντας στον παγωμένο Ωκεανό, με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για ένα σχολείο στα Ιμαλάια.

Σε διάστημα 9 ημερών ο Γκέγκορι και η ομάδα του κατάφεραν να κωπηλατήσουν 965 χλμ, σπάζοντας 11 παγκόσμια ρεκόρ, που σχετίζονταν με την απόσταση που ταξίδεψαν και την τοποθεσία στην Αρκτική, πριν αναγκαστούν να διακόψουν την αποστολή τους.

Η πυκνή συννεφιά που διήρκεσε 5 μέρες, έβγαλε εκτός λειτουργίας τις ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν στη λέμβο, γιατί οι επαναφορτιζόμενες με ηλιακή ενέργεια μπαταρίες του εξοπλισμού τους άδειασαν. Οι κωπηλάτες έμειναν χωρίς βοηθήματα ναυσιπλοΐας και βασίζονταν σε χειροκίνητο σύστημα διεύθυνσης.

Έτσι, αναγκάστηκαν να σταματήσουν και κατέφυγαν στο απομονωμένο νησί Jan Mayen της Νορβηγίας.

Όταν έφτασε στο νησί, έβγαλε φωτογραφία τα χέρια, σοκαρισμένος από το θέαμα. «Αυτά είναι τα χέρια μου έχοντας περάσει τόση ώρα μέσα σε βρεγμένα γάντια. Οι φουσκάλες δεν είναι τόσο σοβαρές σε αυτή τη δοκιμασία στον Πόλο, αλλά το κρύο και η υγρασία πέρασαν μέσα από το δέρμα», ανέφερε ο αθλητής στη δημοσίευσή του στο Twitter.

«Δεν ήμουν ποτέ ξανά βρεγμένος για τόση πολλή ώρα. Το κρύο φτάνει μέχρι τα κόκκαλα. Γύρω μας υπάρχει μόνο πάγος και ο σκούρος γκρίζος ωκεανός. Δεν υπάρχει αντίληψη της απόστασης», δήλωσε στην Telegraph.

Το νησάκι απέχει περίπου 600 χιλιόμετρα, αλλά το πλήρωμα αποφάσισε να σταματήσει την πορεία του εξαιτίας του υψηλού κινδύνου.

«Μια επιτυχημένη αποστολή είναι επίσης εκείνη που όλοι πάνε πίσω στην οικογένειά τους ασφαλείς και υγιείς», ανέφερε ένας από τους κωπηλάτες Carlo Facchino στη σελίδα Polar Row Facebook. «Με αυτό, η αποστολή μας τελειώνει».

Η διαδρομή που είχαν σκοπό να ακολουθήσουν

Το νησί που τους φιλοξένησε δεν κατοικείται μόνιμα, αλλά στελεχώνεται από περίπου 18 μέλη των Νορβηγικών Ενόπλων Δυνάμεων και του Νορβηγικού Μετεωρολογικού Ινστιτούτου.
«Η φιλοξενία ήταν απίστευτη. Μας έσωσαν», δήλωσε ο κ. Gregory σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό του στο Twitter.

Με πληροφορίες από dailymail, telegraphnytimes.com

Διαβάστε επίσης: Έτσι έγιναν τα πόδια ενός ποδηλάτη μετά από 16 γύρους στο Tour de France. Τι λένε οι γιατροί για τις αντοχές του ανθρώπινου σώματος