Αγώνας Δρόμου ανάμεσα σε ιστορικά μνημεία που προστατεύονται από την UNESCO. Δείτε από ψηλά την ιστορική διαδρομή

217

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, ο Αγώνας Δρόμου Μνημείων. Οι δρομείς θα τρέξουν γύρω από 8 ιστορικά μνημεία της πόλης, τα έξι από τα οποία ανήκουν στην πολιτιστική κληρονομία της UNESCO. Σκοπός είναι μέσα από τον αθλητισμό να αναδειχθούν οι ομορφιές και η ιστορία του τόπου.

Ο αγώνας είναι μέρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Μνημείων που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη και φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 8, 9 και 10 Ιουνίου.
Η ακρόπολη της Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πύλες της για ένα τριήμερο πολιτισμού και αθλητισμού.
Πρόκειται για μια δράση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Σφένδαμος σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της Εφορίας Αρχαιοτήτων και της τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από drone του John Kianas με τους περσινούς αγώνες μνημείων:

​Ο πρώτος αγώνας έγινε το 2016. Την εκκίνηση είχε δώσει η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου.
Η διοργάνωση από την πρώτη κιόλας χρονιά προσέλκυσε πολλούς δρομείς και τράβηξε την προσοχή των κατοίκων της Θεσσαλονίκης. Έτσι, οι διοργανωτές αποφάσισαν να κάνουν ένα Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων διάρκειας τριών ημερών.
Την πρώτη μέρα θα γίνουν θεατρικές παραστάσεις, τη δεύτερη συναυλίες και την τελευταία μέρα στις 10 Ιουνίου θα διεξαχθεί το Yedi Kule Conguest, ο αγώνας δρόμου μνημείων.

International Monuments Festival

Countdown for Yedi Kule Conquest Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων Θεσσαλονίκης 2018 #visitthessaloniki

Δημοσιεύτηκε από Thessaloniki Travel στις Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Η εκκίνηση θα δοθεί στο Επταπύργιο στις 19:00, ενώ θα συνεχίσουν στη Μονή Βλατάδων, τον Όσιο Δαβίδ, τα Βυζαντινά Λουτρά, τον Άγιο Νικόλαο των Ορφανών, το Ισλαχανέ, τους Κήπους του Πασά, τον Πύργο της Αλύσεως (Τριγωνίου) και θα καταλήξουν πάλι στο Επταπύργιο.
Το μήκος της διαδρομής είναι 5,6km. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ενήλικες, όπως και τα παιδιά άνω των 9 ετών.
Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης www.yedikule.gr έως και την 7η Ιουνίου.
Νέες έγραφες για όλους τους ενδιαφερομένους στην γραμματεία του αγώνα 9-10 Ιουνίου.
Το κόστος συμμετοχής είναι 8 ευρώ, ενώ αν δεν έχει ολοκληρωθεί η συμμετοχή μέχρι τις 7 Ιουνίου, το κόστος είναι 10 ευρώ το άτομο.

Δείτε τη συνέντευξη της Δήμητρας Γρηγοριάδου που είναι μια από τους εμπνευστές και διοργανωτές των Αγώνων Δρόμου Μνημείων Θεσσαλονίκης:

Διαβάστε επίσης: Πώς να τα καταφέρετε στον πρώτο σας μαραθώνιο. Συμβουλές για αρχάριους δρομείς

 

 

Διαβάστε επίσης: Τρέξιμο, τζόκινγκ ή περπάτημα; Τι είναι καλύτερο να επιλέξετε για καύσεις, φυσική κατάσταση και λιγότερους τραυματισμούς