Ποια είναι η νέα ροζ σοκολάτα που δημιούργησαν οι Ελβετοί. Την αποκαλούν Ruby

7129

Ελβετοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν κόκκινους κόκκους κακάο και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια νέα ροζ σοκολάτα.
Η ροζ σοκολάτα, που ονομάστηκε Ruby, είναι το πρώτο είδος σοκολάτας που δημιουργήθηκε τα τελευταία 80 χρόνια και η τέταρτη στη σειρά σοκολάτα μετά την μαύρη, τη σοκολάτα γάλακτος και την λευκή, που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1930.

chokolate

Το χρώμα οφείλεται αποκλειστικά στους κόκκους κακάο Ruby και όχι σε χρωστικές ουσίες. Η γεύση της είναι φυσική και δεν δημιουργείται από προσθήκες φρούτων.

Η εταιρεία υποστηρίζει πως η σοκολάτα της έχει ελαφριά, κρεμώδη υφή και αποτελεί μια νέα αισθητική απόλαυση που δεν μοιάζει με τις υπόλοιπες σοκολάτες, καθώς δεν είναι ούτε πικρή ούτε γλυκιά, αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό.

ruby chocolate

«Είναι τόσο ελαφριά και φρουτώδης που δεν καταλαβαίνεις ότι τρως τη μια μετά την άλλη, κάτι που σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες», ανέφερε o κορυφαίος γευσιγνώστης σοκολάτας Agnus Kennedy.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, η σοκολάτα Ruby ικανοποιεί την ανάγκη των καταναλωτών για κάτι νέο και διαφορετικό.

Με πληροφορίες από huffingtonpost.gr, The Sun και Independent

Διαβάστε επίσης: Γιατί έχει αυξηθεί η τιμή του παγωτού βανίλια παγκοσμίως; Τι σχέση έχει με τον τυφώνα που έπληξε τη Μαδαγασκάρη