Παγωτό βανίλια, oreo και γρανίτα φράουλα. Διαβάστε εύκολες συνταγές για να τα φτιάξετε μόνοι σας με απλά υλικά

651
Το παγωτό, το αγαπημένο γλύκισμα του καλοκαιριού, μπορεί να φτιαχτεί και στο σπίτι χωρίς παγωτομηχανή. Χρειάζεται απλά υλικά, καλή θέληση και τα αποτελέσματα προβλέπονται γευστικά. Διαβάστε εύκολους τρόπους για να φτιάξετε το δικό σας παγωτό βανίλια, oreo και γρανίτα φράουλα.

 

Παγωτό βανίλια
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι 400ml ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και 450ml κρέμα γάλακτος που ισοδυναμεί με 2 φλιτζάνια. Τοποθετήστε τα υλικά στο ψυγείο.

Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπήστε την με μέτρια ταχύτητα με το μίξερ χειρός. Όταν η κρέμα γάλακτος γίνει σαντιγί, χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά ρίξτε μέσα το ζαχαρούχο γάλα. Για πιο έντονη γεύση ρίξτε μέσα στο μείγμα ένα φακελάκι βανίλια σε σκόνη.
Συνεχίστε να χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ένταση, μέχρι το μείγμα σας να γίνει πηχτό.

Βάλτε το μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι και αφήστε το στην κατάψυξη για 6 ώρες ή και περισσότερο. Το παγωτό σας θα είναι έτοιμο. Μπορείτε να προσθέσετε θρυμματισμένα μπισκότα ή κάποιο σιρόπι.

Γρανίτα φράουλα
Για να φτιάξετε γρανίτα φράουλα, θα χρειαστείτε περίπου 1 κιλό φράουλες, δηλαδή 4 κούπες. Επίσης, 2 κούπες ζάχαρη ή εναλλακτικά 3/4 της κούπας ζαχαρίνη, χυμό από μισό λεμόνι και 2 κούπες νερό.

Πλένετε τις φράουλες, τις κόβετε σε κομμάτια και τις τοποθετείτε στο μίξερ τγια να πολτοποιηθούν.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν, να γίνουν σιρόπι.
Στη συνέχεια βγάζετε την κατσαρόλα από το μάτι και την αφήνετε μέχρι να κρυώσει το περιεχόμενό της.
Σε ένα μπολ θα ρίξετε τις πολτοποιημένες φράουλες, θα προσθέσετε το κρύο σιρόπι και στο τέλος θα βάλετε και το χυμό λεμονιού.
Βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη και μόλις παγώσει, βγάλτε το και χτυπήστε το στο μίξερ χειρός.
Ξαναβάλτε το στην κατάψυξη και αφήστε το για 2 ώρες. Στη συνέχεια ξαναχτυπήστε. Τοποθετήστε το ξανά στη κατάψυξη και όταν παγώσει είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Παγωτό oreo

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι 1 κουτί γάλα εβαπορέ, 1 κουτό ζαχαρούχο γάλα, 1 κουτί φυτική σαντιγί, 1 βανίλια σε σκόνη, 1 πακέτο μπισκότα oreo.

Αποθηκεύστε το γάλα εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα και τη φυτική σαντιγί στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα.
Σπάστε τα μπισκότα σε κομμάτια, κατά προτίμηση με τα χέρια ώστε το σχήμα να είναι ακαθόριστο.
Βγάλτε τα υλικά που έχετε στην κατάψυξη. Βάλτε σε ένα μπολ τη σαντιγί και χτυπήστε την για μερικά λεπτά με το μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει αφράτη.
Στη συνέχεια, προσθέστε το εβαπορέ και το ζαχαρούχο γάλα σταδιακά για να ομογενοποιηθούν. Βάλτε μέσα και τη βανίλια σε σκόνη.
Σειρά έχουν τα θρυμματισμένα μπισκότα.Μην τα χτυπήσετε με το μίξερ, αρκεί να τα ανακατέψετε με ένα κουτάλι.
Φυλάξτε το μείγμα κλειστό μέσα στο μπολ στην κατάψυξη για περίπου 6 ώρες.
Ανά 2 ώρες χρειάζεται να το βγάζετε για να το ανακατεύετε και είναι έτοιμο.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα αισιοδοξίας: «Το παγωτό ως πρωινό διώχνει τον εκνευρισμό και ενεργοποιεί σώμα και μυαλό»

 

 

Διαβάστε επίσης: Πόσο light είναι τελικά τα παγωτά με 0% ζάχαρη 0% λιπαρά; Μήπως δεν αξίζει να στερείστε το κανονικό παγωτό;