Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας το πρωί, τονώνει τον εγκέφαλο, βοηθά στο αδυνάτισμα και φτιάχνει τη διάθεση

4022
Η μαύρη σοκολάτα ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου και τονώνει τη φαιά ουσία, όπως έδειξε αμερικανική έρευνα. Η ιδανική ώρα της ημέρας για να την καταναλώσετε, είναι το πρωί.

Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας το πρωί, πέρα του ότι προκαλεί στον οργανισμό εγρήγορση και περιέχει σίδηρο που βοηθά στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, καλύπτει και την ανάγκη για γλυκό και ελέγχει το βάρος.
Οι ευεργετικές επιδράσεις της σοκολάτας υγείας στον οργανισμό, συγκρίνονται με εκείνες των super food.

Η κατανάλωση σοκολάτας, είναι πιο χρήσιμη για τον οργανισμό όταν γίνεται πρωινές ώρες. Τονώνει τον εγκέφαλο και βοηθάει στο αδυνάτισμα.

Η έρευνα

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, εξέτασαν τα ιατρικά δεδομένα περίπου 1000 ατόμων, από 23- 95 ετών.
Οι εθελοντές κλήθηκαν να απαντήσουν σε διάφορες ερωτήσεις γνώσεων, αλλά και να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια σχετικά με το καθημερινό τους διατροφολόγιο.
Έπειτα, τους ζητήθηκε να προσθέσουν στο πρωινό τους γεύμα, λίγη μαύρη σοκολάτα ή ένα κομμάτι κέικ με μαύρη σοκολάτα.
Οι ερευνητές εξέτασαν τους συμμετέχοντες αφού είχαν προσθέσει μαύρη σοκολάτα στη διατροφή τους και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.
Είχε βελτιωθεί η γνωστική τους ικανότητα, η οπτική τους μνήμη και περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου τους ήταν ενεργές.
Επιπλέον, τα θετικά αποτελέσματα της μαύρης σοκολάτας, ήταν εμφανή και στην ψυχολογία.
Τα φλαβονειδή, που βρίσκονται στο κακάο, όπως και οι μεθυλξανθίνες, επηρεάζουν τη διάθεση και διεγείρουν τον εγκέφαλο.
Επειδή το κακάο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, επιδρά και στην ψυχοσύνθεση.

Παρόμοιες έρευνες, από πανεπιστήμια της Καλιφόρνια και του Σαν Ντιέγκο, δείχνουν ότι η μαύρη σοκολάτα, καθυστερεί τη γήρανση του εγκεφάλου και μειώνει τα συμπτώματα της φλεγμονής. Κατά συνέπεια, μειώνει τις πιθανότητες να εμφανιστούν νευροεκφυλιστικές νόσοι, όπως το Αλτσχάιμερ ή η σκλήρυνση κατά πλάκας.
Σε κάθε περίπτωση, η κατανάλωση της σοκολάτας υγείας, πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Διαβάστε επίσης: Οι επιστήμονες αποφάσισαν: «πρέπει να τρώμε σοκολάτα κάθε μέρα, αλλά…». Ποια είναι τα οφέλη και τι να προσέχετε